Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Aqua mister et medlem

I 2017 feirer bandet Aqua 20-årsjubileum. Men det blir uten Claus Noreen.

Du husker kanskje sangen «Barbie Girl»? Den var en stor hit i 1997. Sangen gjorde bandet Aqua kjent i hele verden. Bandet består av folk fra Norge og Danmark. Sanger Lene Nystrøm er fra Norge. Claus Norreen, René Dif og Søren Rasted. Nystrøm og Rasted er også gift med hverandre. Det skriver nettstedet Wikipedia.

Bandet har tatt pause i flere år. Men det finnes fortsatt. I 2009 kom de med en CD med alle deres beste sanger. Forrige gang vi hørte fra dem var i 2011. Da holdt de konsert i Danmark.

I 2017 skal de spille minst ti konserter. De skal blant annet være med på turneen til «We Love the 90's». Dette er konserter som feirer musikken på 1990-tallet. I 1997 er det nemlig 20 år siden Aqua ble kjent. Og dette vil de feire. Men ikke hele bandet er med på dette. Nå sier Claus Norreen at han slutter. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg jobber med annen musikk for tiden. Jeg har ikke så lyst å fortsette å spille med Aqua. Det hadde vært respektløst overfor bandet å bli med dersom jeg ikke har lyst, sier Norreen til avisa Gaffa.

Norreen sier han fortsatt er veldig glad i resten av bandet.

Dansken hadde flere ulike roller i bandet. Norreen hjalp til med å spille musikk. Han skrev og produserte flere av sangene.