Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan vinne over a-ha

Marcus & Martinus er nominert til tre Spellemann-priser. Brødrene kan gjøre det bedre enn a-ha.

Brødrene Marcus og Martinus er 13 år gamle. Nå kan de bli tidenes yngste vinnere av Spellemann-prisen.

Marcus & Martinus er nominert i tre klasser: Årets låt med «Elektrisk», årets nykommer og i klassen pop med albumet «Hei». I den siste konkurrerer de med selveste a-ha. Det er 30 år siden a-ha vant sin første Spellemann. De har vunnet ni priser til sammen.

– Hvordan er sjansene deres i dette selskapet?

– Det er så mange gode kandidater. Vi er ikke så flinke som dem, de kan det. Vi hadde aldri trodd at vi skulle komme til Spellemann. Det er veldig stort, sier storebror Marcus til NTB.

I november skal Marcus & Martinus ha to konserter i Oslo Spektrum. Men Spellemann-prisen blir noe annet, sier de to.

– Spellemann er en egen greie, sier Marcus.

– Vi gjør som alltid, vi har det gøy på scenen, sier Martinus.

Pappa Kjell Erik Gunnarsen passer på mens brødrene blir intervjuet av journalister.

– De har to liv: Det normale livet sitt hjemme i Trofors, og popstjerne-livet, som i dag og når de er ute og reiser, forklarer Gunnarsen. Han kan fortelle at guttene snart skal få sitt eget hjemmestudio.

– Da skal vi begynne å skrive egne låter, sier Marcus.

– I dag samarbeider vi med produsentene våre om hva det skal handle om, og hvordan vi vil det skal høres ut, sier Martinus.

Spellemann-prisen deles ut 30. januar. Aurora Aksnes er nominert i klassen Årets nykommer og Årets låt, med «Running With The Wolves». Kygo er nominert i klassene Årets nykommer og Årets produsent. Han er også nominert i klassen Årets låt med to låter: «Firestone» og «Stole the Show». Videre er Kygo nominert til Årets musikkvideo for «Stole the Show». Her konkurrerer han blant annet med Karpe Diem, som er nominert med to videoer: «Hvite menn som pusher 50» og «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din».