Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Levde 52 dager på gata

Petter sa farvel til samboer og barn for å leve på gata. Mandag er det premiere på dokumentar-serien «Petter uteligger».

Petter Nyquist ville finne ut hvordan livet som hjemløs var. Da bestemte han seg for å bo på gata i 52 dager. Hjemme hadde han det trygt og godt.

Dokumentar-serien «Petter Uteligger» har premiere på kanalen TV 2 mandag kveld. Den forteller hvordan det gikk med Petter på gata i Oslo.

12. november 2014 forlot familiefaren samboer og barn på Kolsås. Fra da var gata hans nye hjem. Han tok ikke med seg penger og mobiltelefon. Bare klærne han hadde på seg.

Petter har vært ute i kulda før. Han har vært på Everest, Nordpolen og Sydpolen.

I sitt første møte med gata følte han seg både hjelpeløs og utrygg, skriver TV 2 om programmet.

– Det er ydmykende å sitte og be andre om hjelp. Du føler deg som ingenting. Det føles helt dritt, rett og slett, forteller Petter til kanalen.

For å tigge om penger var eneste måte å få penger på. Han forteller også hvordan et smil fra en person kunne redde dagen hans.

– Heldigvis er det mange som bryr seg. Mange setter seg ned og slår av en prat, sier han.

Livet på gata ga ham nye venner.

– Jeg fant etter hvert en tilhørighet der. Jeg ble venner med andre uteliggere. Jeg får vel si ­ordentlige uteliggere. Etter hvert lærte jeg meg også hvor det var mulig å finne mat og et sted å sove, sier Petter Nyquist til avisa Vårt Land.