Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Merkelig å slippe musikk akkurat nå

Det er sju år siden hans forrige album. Men nå har Aloe Blacc noe nytt på gang.

– Da jeg skrev låten, visste jeg ikke at den skulle komme ut under en pandemi, sier Aloe Blacc til nyhetsbyrået TT. Han er ute med låten «My Way».

Artisten fra USA planlegger å slippe albumet til høsten. Det heter «All Love Everything».

– Vanligvis skiller jeg på musikken og privatlivet, sier han. Men denne gangen gjør han det annerledes. Han vil vie låtene på albumet til familien.

– Dermed ble det mer personlig.

Aloe Blacc gjorde det bra i 2011 med låten «I Need a Dollar». Mange kjenner også igjen Blaccs stemme fra Avicii-låten «Wake Me Up». Han skrev teksten til denne.

– Da jeg slapp «I Need a Dollar», kom den ut under finanskrisen, sier han.

Det er veldig rart at «My Way» kommer ut akkurat nå, mener han. Nå er det korona-krise.

Selv kaller han seg for «artivist». Det er en blanding mellom artist og aktivist. Han har engasjert seg for flere organisasjoner.

– Jeg har brukt tiden i karantene sammen med familien. Men også til å jobbe med forandringer som vi trenger her i USA. Jeg har tatt mange telefoner og hatt møter om hvordan vi kan endre rettssystemet vårt – dramatisk.

Mange har støttet bevegelsen Black Lives Matter. Demonstrasjonene har påvirket Blacc. De skjer som følge av en brutal pågripelse i USA. George Floyd døde.

– Reglene gjør det mulig for politiet å ta livet av mennesker – uten at de holdes ansvarlig. Det har åpenbart vært et spørsmål for den svarte befolkningen lenge, sier han.

Han nevner artister som har sunget om brutalt politi. Låtene er flere tiår gamle.

– Akkurat nå er vi i en tid med reell mulighet til forandring, sier han.

I 2018 døde artisten Tim «Avicii» Bergling. Han hadde en nesten ferdig låt. Planen var å la Aloe Blacc synge.

Det ble første singel på albumet «Tim».

– Det var utrolig rørende og bittersøtt. Jeg var glad for å få synge låten og fortsette arbeidet hans. Men da jeg hørte teksten, så kunne jeg ikke la være å tenke på at det var et rop om hjelp. Mange av oss rundt Tim visste ikke at han led. Det var utrolig vanskelig. For meg er det en stor ære å ha hatt de stundene med Tim, sier artisten.