Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skavlan-tegninger i Pondus

«Pondus»-skaper Frode Øverli har samlet Fredrik Skavlans beste tegninger. De trykkes i den nye Egmont-serien «Pondus presenterer».

TV er ikke det eneste Fredrik Skavlan er flink til. Skavlan er også flink til å tegne. «Pondus»-skaper Frode Øverli har samlet Fredrik Skavlans beste tegninger. De trykkes i den nye Egmont-serien «Pondus presenterer».

Skavlan har hatt tegninger på trykk både i Morgenbladet og Dagbladet. Han har også tegnet i bøker. Forfatter Unni Lindell liker tegningene til Skavlan.

Frode Øverli mener Fredrik Skavlan er spesielt god på å lage enrutere.

– Det er en kunst å oppsummere alt i én rute, og det mestrer Fredrik, sier Øverli.

Han roser Skavlan.

– Han har sin helt egen stil, som man ikke kan se han har rappet fra noen heller. Han har skapt et unikt uttrykk, som jeg misunner ham!

Derfor får Skavlan æren av å åpne den nye Egmont-serien «Pondus presenterer». I «Pondus presenterer» vil Øverli vise fram gode tegninger som fortjener å løftes frem. «Skavlans samlede» kommer ut neste uke. Allerede i 2008 ble Skavlans tegninger gitt ut.

Børge Lund har skapt «Lunch». Lund skryter også av Skavlans tegninger.

– Jeg leser og ler. Som alle andre. Så ser jeg en ekstra gang på ansiktsuttrykkene, klærne, brillene, hundene og tøflene - og ler enda mer. Så gråter jeg en liten skvett over at han får det til å se så enkelt ut, sier Lund.

Skavlan er rørt over rosen fra Lund og Øverli.

Fredrik Skavlan har tegnet siden han var liten. Skavlan mener vi har gode tegnere i Norge.

– Se på Roar Hagen, Finn Graff, Siri Dokken og Per Elvestuen. De holder alle et høyt internasjonalt nivå, sier han.

Skavlans strek får vi ikke se så ofte. Det er han klar over.

– I dag tegner jeg når jeg har et oppdrag. Det blir altfor lite når jeg er i sesong på TV, dessverre, sier Skavlan.

Han har ikke tid til å tegne i TV-sesongen.

– Det er fordi jeg har en jobb til. Og fire barn. Og en stor hund. Hunden ser skuffet på meg hver gang jeg setter meg ned for å tegne, sier han.

Skavlan er glad i tegninger på bare en rute.

– Jeg tror jeg ble ved enkeltruten fordi jeg forelsket meg i måten aviser som Guardian, Independent og New Yorker bruker sånne tegninger. De bruker de midt inne i lange seriøse artikler. Da blir det enda morsommere. Vi har ikke den samme tradisjonen i Norge, sier han.

Skavlan tegnet for skoleavisen da han gikk på skolen.

– Der gjorde jeg og min tekstforfattervenn Mikkel Ohrvik serien «Kølle og Kveite». Det er kanskje noe av det beste jeg har gjort, sier Skavlan.