Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trenger hjelp fra Sverige

Melodi Grand Prix-finalen er denne gangen i Ukraina. Men de er ikke klare.

Det er problemer i byen Kiev. Om tre måneder skal de holde den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix (MGP). Men de sliter med å bli klare.

Det er veldig mye som må ordnes før en slik finale. Showet skal helst ha fantastisk lyd, fantastisk lys og en fantastisk scene. Det krever mye jobb fra flinke folk. Og det krever samarbeid.

Men samarbeidet har ikke gått bra i Ukraina. Og 21 av de flinkeste folkene har sluttet. Lyset er ikke klart. Lyden er ikke klar. Scenen er ikke klar. Og billettene er ikke klare, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Finalen har aldri vært i like mye trøbbel, sier Jon Ola Sand til kanalen NRK. Han er sjef for den europeiske finalen i MGP. Den heter Eurovision Song Contest i Europa.

De som sluttet mente at sjefene ikke gjorde jobben sin. Nå har Sand og andre sjefer for MGP sendt en ny sjef til Ukraina.

Christer Björkman er leder for MGP i Sverige. Nå har han reist til Ukraina for å være sjef der. Også flere andre utenlandske eksperter skal hjelpe til. Björkman tror han og de andre skal klare å lage en bra finale.

– De som skal lage finalen er flinke TV-folk fra flere land. De har laget mye TV og MGP før, sier han til den svenske avisen Aftonbladet.

Men de må være raske.

– Det er veldig kort tid igjen. Alt skulle egentlig vært på plass allerede. Jeg følger med på dette hele dagen, sier Sand.

Han skal reise flere ganger til Kiev for å sjekke at de blir klare.

Det er ikke første gang Ukraina får hjelp. Landet holdt finalen i 2005. Da måtte de også ha hjelp av svensker. Det sier Anders Tangen til avisen Dagbladet. Han skriver om MGP.

Han tror kaoset kan gjøre at ting blir litt feil.

– Kanskje det blir lange køer og fyrverkeri på feil tidspunkt, sier han.

LES MER HER: Kan du alt om MGP?

LES MER HER: Kristian Valen og Rune Rudberg i Melodi Grand Prix