Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alvoret er tilbake

Korona-smitten sprer seg med stor fart i Norge. Vi bør bli skremt av tallene. De nye tiltakene er helt nødvendige.

Vi må skjerpe oss for å hindre smitte med korona. Ellers så blir jula mindre gledelig enn vanlig. Slik var budskapet fra statsminister Erna Solberg mandag.

Regjeringen kommer med nye skjerpede krav i Norge. Hensikten er å få stanset en bølge med ny korona-smitte.

Torsdag får du ikke lenger reise til kontoret om du bor i Oslo. Arbeidsplassen blir igjen hjemme. Det er strengere regler for hvor mange vi kan omgås sosialt til sammen. Men barna får være sammen med vennene sine på skolen. Det sosiale er også fortsatt viktig.

Strengere regler virker kanskje skremmende på noen. Men smittetallene de siste dagene bør skremme mer. Smitten spres til mange raskere enn på lenge. Smitten øker i storbyer som Bergen og Oslo. I tillegg blir folk syke av korona på mindre steder. Folk legges inn på sykehus med covid-19 igjen.

Alvoret er tilbake. Norge er en del av verden og Europa. Der har smitten med korona-viruset vært nærmest eksplosiv den siste tiden. Grenser holder ikke smitten borte. Det er ikke nok alene.

Vi må bare innse at vår egen innsats er det som hjelper aller best. Sammen med de nasjonale tiltakene. De er helt nødvendige. Så får vi ha det så hyggelig vi kan i vår litte krets med venner og familie. Kanskje kan den snart utvides igjen.