Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Arbeidsdagen som blir borte

Strengere tiltak mot korona river bort jobben til folk i hele Norge. Følgene er mye større enn at lønna uteblir.

Følgene av korona er så mye mer enn sykdom. Strengere tiltak river bort jobben til folk i hele Norge. By etter by stenger mer og mer for å hindre smitte.


I Oslo og Bergen er folk sendt tilbake på hjemmekontor. Hjemme sitter også de som ikke lenger har en jobb å gå til.
Klar Tale har møtt Jesus Lazaro. Han er blant dem som er permittert. Han vet ikke når eller om han får dra på jobb igjen. Han får mange lange dager i tiden framover.


20.000 nordmenn kan bli permittert de nærmeste dagene, frykter organisasjonen NHO. Nesten 190.000 mennesker søker jobb akkurat nå. De blir stadig flere. Tirsdag kom det nye tall på arbeidsledige. 6.000 flere jobbsøkere ble registert som ledige på en uke. Det viser tall fra NAV.

Korona-viruset sender Norge tilbake til situasjoner som ligner på 1930-tallet. Da var økonomien elendig. Folk strevde for å klare seg. I 2020 har vi plutselig det samme strevet, i en moderne tid. Arbeids-ledigheten treffer i alle bransjer.


Smittetiltak hindrer oss i å støtte hverandre. Folk kan ikke engang få eller gi bort en klem, selv i en vanskelig situasjon.


Da må myndighetene hjelpe folk enda mer. Pengestøtten til ledige må være nok til å redde hverdagen. For det er tungt nok at arbeidsdagen blir borte. Og det er ingenting folk kan gjøre for å hindre det.