Klar mening

– Det er veldig vanskelig å lære norsk

I Norge har du mange gode fordeler. For eksempel får du betalt når du har barn eller har adoptert. Bedriftene betaler for timene du jobber, og de norske lovene beskytter de ansatte.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Det er veldig vanskelig å lære norsk som andrespråk. Det har flere vokaler enn morsmålet mitt. For å snakke norsk er uttalelsen viktig.

De har lyder og uttalelser som er litt vanskelig for meg, men grammatikken er ikke så vanskelig sammenlignet med spansk.

For eksempel, når du bøyer verb, har de seks former eller tider av verb som present, fortid, framtid og presens perfektum og imperativ. Sånn er det ikke på spansk.

Hvordan var det å flytte til Norge? Mange ting er forskjellig i Norge. Først er språket uvanlig for meg. Været varierer mye, og mange måneder er veldig kalde.

Om vinteren er det glatt på veiene og det er vanskelig å gå. Vi har også transportmidler i mange former. For eksempel trikk, t-bane og tog. I Ecuador er det bare buss og fly. Til slutt er det alle skogene, hvor man kan gå på fjellet og få en god utsikt.

Hva savner jeg med hjemlandet? Jeg savner mamma og søsknene mine. Jeg savner også været. Å kunne dra på stranden hvor du kan spille fotball med venner i sanden eller spille biljard. Men jeg har familien min i Norge. De savnet jeg da jeg bodde i Ecuador.

Hva er det som er fint og eventuelt ikke fint med Norge? I Norge har du mange gode fordeler. For eksempel får du betalt når du har barn eller har adoptert. Bedriftene betaler for timene du jobber, og de norske lovene beskytter de ansatte.

NAV er et annet eksempel, de hjelper deg med å finne en jobb. De betaler lønn når du ikke er på jobb, når du er syk eller når du ikke har jobb. I Norge er ikke prisene så gode, det er for eksempel dyrt å leie en leilighet.

Å føle seg ensom eller inkludert? Jeg tenker jeg føler meg inkludert i dette landet som byr på mange muligheter. En av dem er at det lar meg studere språket som gir meg støtte til å inkludere meg selv i jobb og i et sosialt liv.

Siste utgave

På forsiden nå