Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mennesker er viktigst

Abbasi-familien må få bli.

Søsknene Yasin, Taibeh og Ehsan ble tirsdag flydd fra Tyrkia til Norge. Moren er allerede tilbake. Hun kunne ikke sendes helt til Afghanistan på grunn av helsa.

Mange har engasjert seg i saken til familien Abbasi. Det er med god grunn. Familien har stor tilknytning til Norge. Barna har vokst opp her. De fikk først oppholdstillatelse. Så ble den trukket tilbake. Myndighetene mente at familien kunne leve trygt nok i Afghanistan.

Mange mener at vi må ha en annen asylpolitikk. Vi må ta mer hensyn til mennesker. Men politikerne er enige om en streng politikk overfor flyktninger og asylsøkere. Avtalen er fra 2015. Venstre og Kristelig Folkeparti vil endre den.

Det er flere enn familien Abbasi som sendes med tvang fra Norge. Familier får en vanskeligere framtid. Ikke minst i et land som fortsatt preges av krig.

Klar Tale mener at vi først og fremst må ta hensyn til menneskene. Det er urimelig å rive familier opp på denne måten. Nå virker det som norske myndigheter ikke har noe valg. Afghanistan sa nei til å ta dem tilbake. Da må familien Abbasi få bli!

Emneord

mening