Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vi har en plikt til å hjelpe folk i nød

Siv Jensen og Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet må ha glemt at vi redder folk som er i nød. Og hva som er regjeringens politikk.

To statsråder viser sine velgere tydelig hva Fremskrittspartiet (Frp) mener. I tilfelle velgerne har glemt det.

Frp-leder Siv Jensen bruker ordet «snik-islamisering». Sylvi Listhaug postet et bilde på Facebook. Det viser flyktninger i en båt på havet. Så skriver hun at Norge ikke skal ta imot båtmigranter. Listhaug spør om folk er enig. Over 5.000 personer har kommentert innlegget.

Statsminister Erna Solberg er uenig med begge Frp-politikerne. Hun sier at dette ikke er regjeringens politikk. Solberg minner samtidig om at det er valg. Men betyr det at det er fritt fram for uttalelser ytterst til høyre i politikken?

Utspillene fra Listhaug og Jensen er oppsiktsvekkende. Regjeringens politikk om migranter og flyktninger er allerede bestemt. Velgerne skal nå stemme på hvem som skal styre i kommunen der de bor.

Listhaug vet hva hun gjør. Hun minner om hvorfor folk bør stemme Frp. Det vekker samtidig avsky hos mange. De sier det høyt. Da blir Frps politikk tydeligere.

Det blir ikke færre båtflyktninger av Listhaugs utspill. Å hjelpe folk i nød er en plikt. Klar Tale mener at Norge må ta sin del av ansvaret.