Norge
Bildet viser et sykehusbygg med biler foran. En kvinne fikk keisersnitt i store smerter etter at bedøvelsen ikke virket. Fylkeslegen kritiserer Sørlandet sykehus.

Kritiserer keisersnitt i smerte

En kvinne fikk keisersnitt uten narkose, men bedøvelsen virket ikke. Hun hylte av smerte. Fylkeslegen kritiserer Sørlandet sykehus.

Linn Christine Finstad Bertheussen fødte i sommer sitt fjerde barn. Legene måtte operere ut barnet med keisersnitt. Bertheussen forteller til avisa Fædrelands-vennen hvordan hun hylte av smerte under keisersnittet.

– Jeg kjente hvordan kniven skar dypere og dypere, sier hun. Til slutt ble smertene så store at hun besvimte.

25-åringen hadde bestemt seg for at dette skulle bli hennes siste barn. Derfor sa hun at hun ikke ville ha narkose. Årsaken var at hun ville være våken og se barnet bli født. Kvinnen ville heller ha bedøvelse.

Bertheussen hadde hatt et keisersnitt tidligere. Også da kjente hun smerten. Da ble keisersnittet stanset og kvinnen ble lagt i narkose først. Det var derfor skrevet opp i papirene hennes at hun tåler mye medisin mot smerte.

Etter det som skjedde i sommer, mener Bertheussen at helsepersonellet burde ha motsagt henne. De burde ha droppet ønsket hennes om å føde uten narkose. 25-åringen sier at hun stadig får mareritt etter det som skjedde.

LES OGSÅ: Vil føde tidlig for å rekke barnehagefrist

Fylkeslegen er enig. «Dette er en opplevelse som ikke skal skje på norske operasjons-stuer», skriver fylkeslegen i Vest-Agder i en rapport til sykehuset. Fylkeslegen mener det har vært et «klart brudd på kravet til forsvarlig helsehjelp under operasjonen».

Klinikksjef Aud Garmann Askevold ved sykehuset sier at hun mener kritikken er riktig. Hun mener helsepersonellet har snakket for dårlig sammen og ikke lest godt nok hva som sto i papirene.

LES OGSÅ: – Trodde Carey drakk etter fødselen

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå