Norge
I 2013 ble det beslaglagt 8,3 kilo metamfetamin i Tromsø (bildet). Det er noe av beslaget av det narkotiske stoffet som er gjort i Norge i år.

Finner mest «meth» i Norge

Norge er storforbrukere av det narkotiske stoffet metamfetamin. Nesten 40 prosent av beslaget av stoffet i Europa, er gjort i Norge.

Norge er på toppen i en ny europeisk rapport om bruk av narkotika. Den viser at det er mye av stoffet metamfetamin i Norge.

Nesten 40 prosent av beslagene av metamfetamin i Eruopa i 2012, ble gjort i Norge, viser rapporten«European Drug report». Den ble publisert i Lisboa tirsdag. Der står det at 4.272 av 11.000 beslag av stoffet var Norge, skriver avisa VG.

– Vi har lurt lenge på hvorfor det er et så høyt tall i Norge. Det er helt forbløffende på flere måter, sier seniorrådgiver Odd Hordvin. Han jobber i Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS). Hordvin mener tallene sier mye om politiets aktivitet og prioriteringer i ulike land.

– Men undringen er fortsatt hvorfor det gjøres så mange enkeltbeslag i Norge. Der har jeg ikke noen bedre forklaring på enn at Norge er et amfetamin-land. Det har vært det i flere tiår, sier Hordvin.

Rapporten fra EUs narkotikabyrå EMCDDA sammenligner tall fra de 28 landene i Swn europeiske union (EU), samt Norge og Tyrkia. I den står det at amfetamin fortsatt er mer utbredt enn metamfetamin i Europa. Samtidig er bekymringen større når det gjelder metamfetamin. Årsaken er at det er et mye sterkere stoff.

Politietaten Kripos sier det ble satt nye rekord i antall beslag av amfetamin i Norge i 2013. Men de tok størst mengder av stoffet i 2009.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå