Norge
Bildet viser en mann med briller. Fra tirsdag blir det ikke like mye politi med våpen å se på togstasjoner og flyplasser. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier at de nå tror trusselen er lavere.

Roer ned terror-beredskap

Politiet mener trusselen om terror nå er lavere. Fra tirsdag vil de ha færre folk til å passe på.

Det blir nå færre politifolk med våpen på togstasjoner, busstasjoner og togstasjoner. Siden torsdag har politi med våpen gått rundt og sjekket disse stedene. Nå mener politiet at trusselen om terror er lavere. Derfor vil de ikke ha like mange folk ute lenger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier at de politifolkene som er ute, fortsatt skal ha våpen.

Humlegård sa at de hadde brukt flere titalls millioner kroner på å ha ekstra kontroller de siste fem dagene. Torsdag varslet Politiets sikkerhets-tjeneste at de hadde fått informasjon om at en terrorgruppe planla å angripe i Norge. Men de visste ikke hvor, når og hvordan et angrep skulle skje.

Utryknings-politiet sjekker normalt at folk følger reglene i trafikken. Siden torsdag har de blitt brukt til å sjekke grenser og andre steder. Det skal de fortsatt gjøre en stund framover.

Humlegård sier at politiet skal kunne sette folk raskt inn igjen om trusselen endres. De spesialtrente politifolkene, bombehunder og politihelikopteret vil fortsatt kunne kalles ut på kort varsel.

Politiet vil fortsatt sjekke grensene fram til 12. august.

– Folk må reise som normalt. Hvis vi har kontroll, kan det ta noe mer tid, sier Jon Ståle Stamnes til NTB. Han jobber med internasjonalt politisamarbeid i Politi-direktoratet.

Mer fra Norge

På forsiden nå