Norge
<strong>KJØP:</strong>Matvaregruppen Coop Norge kjøper matvaregruppen ICA Norge. Men Konkurransetilsynet må først si ja til kjøpet.

Coop kjøper ICA Norge

Matvaregruppen Coop Norge kjøper matvaregruppen ICA Norge. Kjøpet gjelder ICAs 553 butikker.

Matvaregruppen Coop Norge kjøper matvaregruppen ICA Norge. Coop kjøper aksjene i ICA Norge for 2,5 milliarder kroner. ICA-gruppen har 553 butikker i Norge. Kjøpet gjelder disse butikkene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Må kutte ut avtale

Konkurransetilsynet må finne ut om de godkjenner kjøpet. Det må de gjøre innen 130 dager. Det skriver nettavisa E24.no. Tilsynet kan si nei til salget. Det er hvis de frykter forbrukerne får dyrere mat. Det er fordi konkurransen mellom matvaregruppene blir svekket.

ICA Norge består både av ICA-butikker og Rimi-butikker. Coop sier at de skal finne ut om disse butikkene skal bli Coop-butikker. Slik som Obs, Prix og lignende. Eller om butikkene skal fortsette å være ICA-butikker og Rimi-butikker.

LES MER HER: Samarbeider om å kjøpe mat

I dag har Coop 22,7 prosent av markedet for dagligvarer. ICA Norge har 11,1 prosent. Dermed kan nye Coop få rundt 34 prosent av markedet. Da blir Coop større enn Rema 1000. Rema har 23,1 prosent av markedet. Det skriver kanalen NRK.

– Dette er en seier for Coop og et stort tap for Rema, sier Odd Gisholt til E24.no. Han er ekspert på handel med varer.

Han sier at Rema 1000 også ville kjøpe ICA Norge.

Men Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan er ikke bekymret.

– Det blir ikke store forskjeller mellom oss og Coop. Det skal vi klare å ta igjen, sier Reitan til NTB.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå