Norge

Benker skaper møter mellom mennesker

400 røde benker skal få folk til å snakke sammen. Onsdag fikk kronprinsesse Mette-Marit en rød samtalebenk i gave av Røde Kors.

Organisasjonen Røde Kors fyller i år 150 år. De setter ut 400 røde benker som en del av jubileet. Røde Kors vil at de røde benkene skal være steder hvor folk kan møtes. Slik vil de skape et varmere samfunn.

Kronprinsesse Mette-Marit er en av dem som støtter aksjonen. Onsdag fikk hun en rød samtalebenk i gave av Røde Kors. Den skal stå i Slottsparken. Kronprinsessen brukte benken til en samtale med Naghem Gorgin, som er en tidligere flyktning. Nå jobber hun som frivillig i Oslo Røde Kors.

Kronprinsessens røde benk er en av 400 som skal plasseres ut rundt om i landet. De blir plassert ut på steder som torg, gågater, togstasjoner eller utenfor kjøpesentra.

Røde Kors ønsker at folk skal sette seg ned på benkene og prate sammen.

– Vi gleder oss til å se benkene våre land og strand rundt. Gjerne med gode samtalepartnere på, sier Åsne Havnelid. Hun er generalsekretær i Røde Kors.

Kronprinsessen har bestemt at benken skal stå i Slottsparken. Da kan også andre bruke den, skriver nyhetsbyrået NTB.

Røde Kors jobber også for å hjelpe flyktningene. Det er mange som ønsker å hjelpe, både bedrifter og privatpersoner. Flere tusen har meldt seg som frivillige. Røde Kors sier de har fått 1000 nye frivillige bare de siste dagene. Siden august har 4.000 mennesker i Norge meldt seg som frivillige for Røde Kors. Mange frivillige har jobbet med å få i stand et nytt overnattingssted for flyktninger. Det blir i Pilestredet i Oslo. De frivillige har skrudd sammen møbler og satt i stand et rom hvor barna kan leke.

Mer fra Norge

På forsiden nå