Norge

Antall asylsøkere halvert

På en uke er antallet asylsøkere til Norge halvert. Tallet har gått ned fra 2108 i uke 47 til 968 forrige uke.

– Det er svært gledelig at asyltallene går ned. Slik får vi bedre kontroll med situasjonen. Vi blir bedre i stand til å returnere dem som ikke har krav på å være her. Det sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Antall syrere som kom til Norge, gikk ned fra 699 til 270 forrige uke. Fra Afghanistan kom det 256 personer, mot 606 uka før. Det kom 106 irakere og 102 iranere, også det en klar nedgang fra uke 47. Statsløse gikk ned fra 55 til 32, mens personer fra andre land falt fra 390 til 202.

Helleland mener menneskesmuglere nå har fått med seg at Norge har blitt strengere.

– Vår beskjed til dem som ikke har noe her å gjøre, er kort og godt: Ikke kom hit, sier Helleland.

– Skal vi sikre god hjelp til dem som har krav på beskyttelse, må vi ha en streng og kontrollert innvandringspolitikk. Jeg er glad for at Høyre og regjeringen har fått gjennomslag for dette i Stortinget. Det er viktig at regjeringen følger nøye med på utviklingen. Dersom tilstrømmingen øker på igjen utover i 2016 så må det strammes ytterligere til, sier Helleland videre.

– Vi har fått et lite pusterom, men det er fortsatt et enormt behov for nye mottaksplasser. Det sier direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), Frode Forfang.

– Tallet er fortsatt veldig, veldig høyt, selv om det ikke er like høyt som i første del av november, sier Forfang om nedgangen fra over 2.000 til under 1.000 asylsøkere forrige uke.

– Selv om tallene går noe ned, er dette veldig høye tall i norsk sammenheng, sier Forfang og viser til at antallet asylsøkere er like mange som i februar og mars til sammen.

Siste utgave

På forsiden nå