Norge

DNB stenger 59 bank-kontorer

Norges største bank legger ned nesten halvparten av bank-kontorene sine. 600 personer mister jobben.

DNB har bestemt seg for å stenge 59 av sine filialer i Norge. 600 ansatte mister jobben. Banken sier det skjer fordi det er for få kunder som besøker banken.

Av 1.500 ansatte ved kontorene mister 600 jobben, skriver avisa Dagens Næringsliv.

– Kundene endrer sine bankvaner. Vi må følge etter, sier Trond Bentestuen. Han er konserndirektør for personmarkedet i DNB.

– Utviklingen de siste to årene viser at kundene har mer kontakt med oss enn tidligere, men på helt andre måter. De ønsker å ha banken tilgjengelig hele tiden. De bruker mobilen til alt fra å betale regninger til å søke boliglån, forteller han.

Ifølge banken er kun 1 prosent av kundene innom kontorene. Nedleggelsene skjer første halvår i år. DNB Eiendom rammes ikke.

DNB vil fortsatt ha bank-kontor i alle fylker. De fleste av kundene som bor i nærheten av en filial som legges ned, vil ha mindre enn en halvtime å kjøre til nærmeste DNB-filial, opplyser banken.

– Vi skal fortsatt være fysisk til stede mange steder i Norge. Når kundene vil snakke med banken ansikt til ansikt, skal vi tilby riktig kompetanse og god rådgiving. Samtidig øker vi antall ansatte på kundesenteret vårt. Der kan alle som ønsker det få personlig hjelp døgnet rundt. Både på telefon og via chat, sier Bentestuen.

LES OGSÅ: Vil ta bort kontantene

Siste utgave

På forsiden nå