Norge

Har ikke nok beviser mot Ndure

Friidrettsstjerna Jaysuma Ndure er ikke lenger tiltalt for familievold.

Deler av tiltalen mot sprinteren Jaysuma Ndure tas bort. Han er i retten fordi han skal ha vært voldelig mot sin tidligere samboer.

Men påtalemyndigheten har ikke nok beviser. Derfor tar de bort tiltalen som handler om familievold. Det var den mest alvorlige delen av tiltalen.

– Dette betyr ikke at vi mener kvinnen lyver om volden. Det betyr at bevisbildet har endret seg i løpet av rettssaken. Det er blitt svekket, forklarte aktor Camilla Ek Sørensen. Det skriver avisa VG.

Et bilde av ekssamboerens hals ble blant annet lagt fram.

– Det er ingen tegn som slår fast at merkene er fra et grep av noens hender. Det sa rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen i retten torsdag.

Men påtalemyndigheten vil fortsatt at Ndure skal straffes. De vil at han skal få seks måneder i fengsel.

Aktor mener at Ndure skal dømmes for to tilfeller av vold mot ekssamboeren. Så skal han dømmes for ett brudd på besøksforbudet, mener aktor.

Sprinteren har nektet straffskyld på alt han er beskyldt for. Det var mye krangel og uenighet i forholdet, har han forklart.

Ndure skal ha skjøvet samboeren fra seg flere ganger.

Ndures forsvarer har brukt mye tid på å svekke troverdigheten til den 23 år gamle eksen. Forsvareren anmeldte også eksen til Ndure for å ha forklart seg falskt.

LES MER HER: Politikvinne: – Hun virket redd

Mer fra Norge

På forsiden nå