Norge

Tusenvis melder seg ut av Kirken

På bare fire dager har 15.053 nordmenn meldt seg ut av kirken i Norge.

Kirken i Norge mister stadig flere medlemmer. Denne uken ble det mulig å melde seg ut på Internett. Det har mange benyttet seg av. På bare fire dager meldte 15.053 personer seg ut Kirken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Til nå i år har 24.278 personer meldt seg ut av Den norske kirke. Men 1.369 personer har også meldt seg inn i Kirken.

Helga Haugland Byfuglien er biskop. Hun er ikke overrasket over at mange melder seg ut.

– Vi var klar over at det kom til å bli en del utmeldinger. Vi har stor respekt for det enkelte menneskets valg. Disse signalene tar vi alvorlig. Framover skal vi fortelle om det kristne budskapet og om hvilken viktig plass kirken kan ha i menneskers liv, sier hun.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå