Norge

Må møte hos statsministeren

Statsminister Erna Solberg har kalt inn til møte om budsjettet. Men Venstre og Kristelig Folkeparti skal ha fått litt av viljen sin.

Tre milliarder kroner til tiltak som er bra for miljøet. Dette skal være et tilbud regjeringen kommer med, skriver nyhetsbyrået NTB. De trenger støtte til statsbudsjettet fra andre partier.

Pengene skal brukes til kollektivtrafikk som buss og trikk. Dessuten vil de bruke penger på jernbane og teknologi som er bra for miljøet.

Partiene er uenige om hva Norge skal bruke penger på. De er fortsatt uenige. Regjeringen forhandler med partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF). Fristen er søndag klokken 18.

Statsminister Erna Solberg har kalt inn til et møte. Det blir i statsminister-boligen fredag kveld, ifølge NTB og Dagsavisen.

Knut Arild Hareide er leder for KrF. Han har sagt at det blir vanskelig å bli enig. Det er ikke sikkert at partiet vil forhandle mer.

Regjeringen har krevd at Venstre og KrF sier ja til en avtale om biler og avgifter. Men det vil de ikke.

Regjeringen må ha støtte fra minst ett av partiene for å få til statsbudsjettet. Får de ikke det, blir det vanskelig å styre videre.

Mer fra Norge

På forsiden nå