Norge
Bildet viser et fyrtårn som en bølge skyller over.

Hele Norge får julestorm og juleregn

Få steder kan håpe på snø til jul. Julehelga blir ellers våt og vindfull.

– Bruk god tid på å reise hjem til jul, sier Tom Hansen til nyhetsbyrået NTB. Han jobber med å ha oversikt over trafikken.

Det blir mye uvær i julehelga. Vind og regn mange steder i Norge. Lille julaften kan det bli full storm flere steder. Den vil fortsette julaften, skriver NTB.

Hansen sier det kan være vanskelig å kjøre. Folk må kjøre sakte hvis det er nødvendig.

– Å kjøre forbi et par biler, er bare tull. Det er veldig unødvendig. Vær heller tålmodig. Og gled deg til dagene som kommer, sier han til NRK.

Fredag morgen er veien stengt to steder på fjellet i Sør-Norge. Det er på fylkesvei 50 Hol-Aurland og riksvei 13 over Vikafjellet.

– Folk må være forberedt før de tar ferie og reiser på fjellet, sier Martin Granerød til yr.no. Han er statsmeteorolog. Det kan bety å ta med seg nok varme klær. Og nok mat i bilen.

Flere veier kan stenge. Blant annet på europavei 134 Haukelifjell og riksvei 7 Hardangervidda. Her må bilene kjøre i kolonne. Begge kan bli stengt på kort varsel.

I julehelga kan det bli store bølger på kysten av Vestlandet. Over 20 meter høye mellom Utvær og Stad i Sogn og Fjordane. Det melder Kystverket.

Andre juledag kan vinden bli kraftig i området fra Nord-Trøndelag til Lindesnes. Det melder Meteorologisk institutt.

Østlandet kan også få kraftig vind andre juledag. Det kan bli enda sterkere vind enn på julaften.

I de sørligste fylkene blir det også vind. Opp mot stiv kuling. Her blir det ei våt jul. Spesielt Vest-Agder får mye regn.

Flere steder i Nord-Norge kom det snø natt til lille julaften (fredag). Meteorologisk institutt i Tromsø la ut bilde av en snømann på nettstedet Twitter. Og meldinga «God morgen! 14 cm nysnø på værvarslinga i Tromsø». Også Harstad fikk snø. Og det er meldt snø i indre Finnmark.

Men det blir også mye vind og regn i nord. Nordland får sludd og regnbyger julaften. Men oppholdsvær på kvelden.

Mer fra Norge

På forsiden nå