Norge

«Klink is» på veiene i Sør-Norge

Regn og kuldegrader fører til glatte veier. Utover dagen kan det bli «klink is» flere steder på Østlandet.

Politiet advarte onsdag morgen om at regn og kuldegrader gir svært glatte veier. Utover dagen kan det bli «klink is» flere steder på Østlandet.

– Vi har sett regn som fryser på bakken på Sørlandet. Nå flytter det seg mot Telemark og vi regner med at det når Oslo og Akershus rundt lunsjtider. Det sier Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til nyhetsbyrået NTB.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel til de sju fylkene Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag.

Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier. Gislefoss oppfordrer både de som kjører og de som går til å være forsiktig hvis det er regn i lufta.

– Det skal veldig lite regn før det er glatt. Det kan gi de verste forholdene å kjøre på. Veien kan være grei mange steder, og så kommer du rundt en sving og der er det klink is, sier meteorologen.

Nedbøren traff først Agder natt til onsdag og onsdag morgen. Utover dagen beveger regnet seg til Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus.

Regnet gir seg etter hvert og det blir varmere. Men utover formiddagen er det fortsatt kaldt langs kysten, og det er mulig at regnet fortsetter å fryse.

Obs-varselet gjelder i ytre strøk, det vil si verken høyt i fjellet eller nord for Gardermoen. Men det kan likevel være glatt. Onsdag morgen meldte politiet om utforkjørsler og glatte veier både i Trøndelag, Møre og Romsdal og Buskerud.

Se hvor det kan være glatt:

Siste utgave

På forsiden nå