Norge

16-åring tiltalt for drap

En 16 år gammel jente drepte Marie Skuland på Sørlands-senteret i fjor. Nå er hun tiltalt for drapet.

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en 16 år gammel jente. Det melder kanalen NRK. Hun drepte 17 år gamle Marie Skuland med kniv. Drapet skjedde på Sørlands-senteret i Kristiansand i fjor sommer.

26. juli i fjor ble jenta pågrepet. Hun ble siktet for å ha stukket Skuland og en 23 år gammel kvinne i butikken Coop Obs. 17 år gamle Marie Skuland døde av skadene. Den 23 år gamle kvinnen ble kritisk skadd.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut tiltale i saken. Den tiltalt har ikke fått høre den ennå. Så jeg kan foreløpig ikke si noe om innholdet i tiltalen. Det sier statsadvokat Jan Tallaksen til avisa Fædrelandsvennen.

Det er satt av åtte dager til rettssaken. Den starter 4. juni i Kristiansand tingrett.

I februar kom det en rapport fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-agder. Der kom det fram at loven ble brutt flere ganger i behandlingen av 16-åringen.

Hun hadde bodd flere år i fosterhjem. Årsaken var at hun hadde vokst opp med en voldelig far. Jenta rømte i 2016. De neste 11 månedene ble hun flyttet mellom 17 ulike tiltak i barnevernet. Fylkesmannen skriver at det ikke var bra for henne.

Barne- ungdoms- og familie-etaten får også kritikk. De fulgte ikke jenta skikkelig opp, ifølge rapporten. Det er selv om de har sørget for å sjekke om andre firmaer har levert som avtalt.

Flere med psykisk sykdom har utført drap i Norge. Men ingen har oversikt over disse drapene.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå