Norge
Bildet viser et helikopter som skal lande.

Tror de savnede skiløperne er døde

Politi har søkt med helikopter etter de savnede i Tamokdalen. Nå har de fått signal fra det de tror er skiløperne.

Fire skiløpere er savnet i Tamokdalen i Troms. Et stort snøskred har gått i området der de er savnet. Det var ved Blåbærfjellet, der de fire gikk topptur på ski. De er tre fra Finland og ei fra Sverige.

De ble meldt savnet onsdag ettermiddag. Fredag ble det søkt med helikopter over skredet. Da ga to skredsendere signal, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette bekrefter det vi tror om at de savnede er tatt av skredet. Det har nå gått 38 timer siden skredet kom. Nå har vi fått bekreftet at de er tatt av skredet. Da tror vi ikke det er sannsynlig at noen av de fire har overlevd, sa politimester Astrid Nilsen fredag. Hun jobber i Troms politidistrikt.

Alle de fire savnede hadde skredsendere på seg. De gir fra seg signal om folk blir begravd under snøen. Slik skal det bli lettere å søke folk opp og finne dem.

Nå skal politiet sette inn hunder for å finne de savnede. Gravemannskap skal også inn i området. Til nå har det vært for farlig for rednings-mannskaper å lete etter dem. Men været var bedre fredag.

Folk kan flys ut og inn til skredområdet. Det har eksperter på skred vurdert. Det betyr at innsatsen er avhengig av flyforholdene.

Politiet har søkt gjennom skredområdet i dalen ved hjelp av ambulansehelikopter.

Det er fortsatt ikke trygt med annen ferdsel i fjellet, opplyser politiet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå