Norge
SAVNET:  Mikael Sten, Niklas Nyman og André Stenfors fra Finland, samt Disa Bäckström fra Sverige er trolig døde. De er savnet etter et stort snøskred for en uke siden.

Vet mer om hvor de savnede er

Søket etter de savnede har startet igjen. Natt til onsdag fikk helikopteret i Tamokdalen inn flere signaler fra snøskredet.

Natt til onsdag ble det bedre vær. Dermed kunne et helikopter fly over Tamokdalen i Troms. Der ligger trolig fire skiløpere begravd under et snøskred. Det er over en uke siden de ble meldt savnet. De kom aldri tilbake etter en topptur til Blåbærfjellet.

– Vi har gjort funn. Det vil si utslag på sende- og mottakerutstyret i helikopteret, sier Rune Nilsen til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Allerede før helga ble det plukket opp signaler fra to skredsøkere. De er trolig fra to av de savnede. Natt til onsdag fikk de signaler fra flere søkere. De tror nå at det vet området hvor de savnede ligger i skredet.

– Vi har markeringer i raset, ifølge politiet.

Det er god avstanden mellom signalene fra fredag og natt til onsdag. Dermed tror politiet at de kommer fra forskjellige skredsøkere. Politiet regner det som sikkert at alle de fire savnede er tatt av skredet ved Blåbærtinden.

– Vi har bestemt et område som skal søkes gjennom for å lete etter de savnede, opplyser politiet.

Politiet søkte med hjelp fra et Sea King redningshelikopter. De hadde folk hengende under helikopteret. Da kunne de se bakken godt. Helikopteret brukte utstyr for å finne ut nøyaktig hvor signalene kommer fra. I tillegg var håpet å finne de to siste via deres skredsøkere. Det skal gjøre det enklere når de savnede skal graves ut.

Men fortsatt er det ikke trygt å sende inn folk på bakken.

– Planen er først å vite hvor de savnede ligger. Så vil vi vurdere skredfaren og sikre området. Det skjer før de savnede blir gravd fram og hentet ut av raset, sier Nilsen.

De fire savnede skiløperne er Mikael Sten, Niklas Nyman og André Stenfors fra Finland, samt Disa Bäckström fra Sverige.

Politiet sier at det ikke lenger er håp om å finne overlevende. De tror de savnede er døde og ligger unders snøskredet.

Mer fra Norge

På forsiden nå