Norge

– Innvandring er årsaken til fattigdom

Innvandring er den største årsaken til fattigdom blant barn. Det sier finansminister Siv Jensen.

Den viktigste årsaken til fattigdom blant barn, er innvandring. Det sier finansminister Siv Jensen. Hun sier at venstresiden i politikken er for snille. Partiene til venstre reagerer.

– Tallene lyver ikke: 85 prosent av økningen i barne-fattigdom er innvandrere. Venstresiden sier de vil kjempe mot ulikhet og barne-fattigdom. Men de vil ikke gjøre noe med det som er den største årsaken av dem alle. Nemlig innvandring, sier Jensen til avisa VG.

Nå er det 50.000 mennesker i Norge som lever kun av sosialhjelp. Og det er familier med barn som får mest hjelp.

Fredag kommer en stortingsmelding. Den heter «Muligheter for alle. Fordeling og sosial bærekraft». Det finansministeren sier, kan være et varsel om innholdet. Det har fått opposisjonen til å reagere.

– Her har Jensen i seks år gitt nesten alt til milliardærene. Nå ber hun vanlige folk passe seg før innvandrerne tar deres bit, sier Marie Sneve. Hun er nestleder i partiet Rødt.

Innvandringen har hatt noe å si for større forskjeller i samfunnet, sier hun. Men ulikheten har blitt større uansett. Også hvis en tar innvandringen ut av regnestykket, forklarer hun.

– De har kuttet til de rikeste. De har gitt usosiale kutt til syke og fattige. Og de med lavest lønn har egentlig fått null i høyere lønn de siste ti årene, sier Audun Lysbakken. Han er leder i Sosialistisk Venstreparti (SV).

Siste utgave

På forsiden nå