Norge
Bildet viser flammer og røyk som stiger opp fra noen trehus. En brannbil er på steder og brannmannskaper jobber med å slokke. Natt til søndag brant det i tre hus i Lier i Buskerud. To personer døde og to ble skadd.

To døde i brann i Lier

To personer døde i en brann i en bolig. Det skjedde i Lier natt til søndag.

To personer døde og to ble skadd. Det skjedde da et hus brant i Lier i Buskerud natt til søndag. Brannen var eksplosiv. Det er ikke bekreftet hvem de døde er. Årsaken til brannen er ikke kjent ennå.

– De døde er brakt til Oslo universitets-sykehus. Der skal de undersøkes retts-medisinsk. Vi ønsker å få bekreftet sikkert hvem de er. Vi mener å vite hvem de er. Likevel vil vi ikke si navnene på de døde, eller si noe om deres relasjon ennå, sa Magnus Rindal Fredriksen søndag. Han er politiadvokat i Sørøst politidistrikt.

De to som ble skadd, er en kvinne og en mann. De bodde i den samme tomannsboligen som de døde. De kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje. Kvinnen ble sendt til Drammen sykehus. Der fikk hun behandling av et mulig beinbrudd. Mannen ble lettere skadd. Han ble undersøkt på legevakta.

Stedet for brannen er sperret av. Politiet holder vakt ved stedet. Det vil de gjøre fram til de er ferdig med sine undersøkelser.

Nødetatene ble varslet om brannen 38 minutter over midnatt natt til søndag. Brannen var i ett av trehusene på Lierstranda i Buskerud.

– Gjennom søndagen har vi avhørt flere vitner. Dette arbeidet vil fortsette mandag. Vi er selvsagt interessert i informasjon. Det er dersom noen som har sett eller hørt noe unormalt i området. Det gjelder i tiden fra før midnatt og fram til rundt klokka 00.38, sier Fredriksen.

Søndag undersøkte kriminalteknikere stedet. De vil undersøke brannstedet mer når det er trygt å starte med arbeidet. Politiet har flere teorier om hva som kan ha skjedd. De skal granske alle teoriene. De skal blant annet sjekke om brannen var påsatt.

– Foreløpig vet vi ikke noe om årsaken til brannen. Vi etterforsker bredt. Vi undersøker ulike teorier om hva som kan være årsaken til at det begynte å brenne, sier Fredriksen til nyhetsbyrået NTB. En av disse teoriene er at noen har tent på. Det sier politiadvokaten til kanalen TV 2.

Fredriksen vet ikke om det har vært branner i dette området før.

– Dette er en alvorlig brann. To hus er totalskadd og to mennesker døde, sier han.

En del av dem som er bor i gaten der det brant, har fått lov til å flytte hjem igjen.

Tre hus ble skadd i brannen. Ett av dem er revet og det andre er totalskadd. Brannen startet i ett hus. Flammene spredte seg derfra til de to andre.

Ardian Fandaj og Maria Sætervik Johansen bodde i tomannsboligen rett bak huset som først tok fyr. De bodde i første etasje med deres seks dager gamle baby. Brannen spredte seg raskt til huset deres.

– Maria merket det først. Hun kom til meg og sa at det er noe rart lys som er ute. Så jeg gikk til inngangsdøra og åpnet den. Da sprengte flammene ut foran meg. Jeg sa til kjæresten min at hun måtte kle på seg og ta med seg det hun kunne. Jeg ba henne vente ved vinduet. Så tok jeg guttungen i bilsetet. Kjæresten min hoppet ut av vinduet. Og så ga jeg babyen til henne, forteller Fandaj til kanalen NRK.

Han sørget for å varsle paret i etasjen over. Så kom han seg ut selv.

Brannvesenet var redd for at brannen skulle spre seg. Derfor måtte folk i ni hus i nabolaget forlate boligene. Fasader på hus i nærheten ble sprøytet med skum. Det ble også biler i nærheten. Det var for å hindre ilden i å spre seg.

– Dette er en tragisk hendelse. Vi tenker på alle som er berørt. Det viktigste for oss nå er å hjelpe dem som trenger det, sier Gunn Cecilie Ringdal. Hun er ordfører i Lier kommune.

18 mennesker trengte et midlertidig sted å bo natt til søndag. De fikk bo på hotell i området. Kommunen hjelper dem med praktiske ting. I tillegg får de som trenger det, snakke med noen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå