Norge
Bildet viser skiltet ved inngangen til Riksmekleren. Det blir ingen streik i staten. Partene ble enige om lønn og pensjon her hos Riksmekleren.

Det blir ingen streik i staten

Partene ble enige fredag ettermiddag. Dermed blir det ingen streik i staten.

14 timer etter fristen ble partene enige hos Riksmekleren. Det blir ingen streik i staten.

Hadde det blitt streik, ville rundt 3.700 personer gått ut i streik.

Partene ble enige om lønn og pensjon. De som jobber i staten, fikk et høyt tillegg i lønnen. Det melder arbeidstaker-organisasjonen LO Stat. Folk i staten får også bedre vilkår for pensjon.

– Jeg er tilfreds med at vi kom i mål med et resultat. Uten å sende medlemmene våre ut i streik. Dette har vært en helt spesiell forhandling og mekling, Vi brukte altfor lang tid på å komme i forhandlinger om de viktigste spørsmålene. Det må staten ta mye av ansvaret for, sier Egil André Aas. Han er leder for LO Stat.

Det blir heller ingen strik blant lærerne. Fagorganisasjonene Unio og Akademikerne ble torsdag kveld enige med arbeidsgiverne. De er representert av kommunenes organisasjon KS.

140 personer som jobber i Oslo rådhus streiker. De fleste jobber i byråds-avdelingen. De gikk ut i streik etter at Akademikerne brøt meklingen. Det skjedde i oppgjøret om lønn i Oslo kommune.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå