Norge
Bilde 1 av 2

Her står hundrevis i kø fordi toget har stanset

Folk måtte vente lenge i Drammen tirsdag. I sommer kan det bli mer kø. Da må flere tusen togreisende bruke bussen.

Anne Marte Berntsen tok toget fra Tønsberg i Vestfold tirsdag morgen. Hun skulle på jobbseminar i Oslo. I Drammen i Buskerud ble det full stans. Det var noe galt med strømmen på toglinja i Asker i Akershus. Det førte til problemer for mange tog på Østlandet. Alle tog på Askerbanen og Drammensbanen ble stående.

– Nå vet vi ikke om vi rekker seminaret, sa Berntsen til Klar Tale.

Da var klokka 09.20. Toget på Vestfoldbanen hadde allerede stått på stasjonen i over en time.

Utenfor togstasjonen sto flere hundre reisende i kø. Selskapet Vy har ansvaret for togene. De satte opp busser istedenfor. Men det tar tid å få alle reisende med. Togene er ofte svært fulle om morgenene.

Omtrent 09.30 kunne togene kjøre igjen. Da var feilen rettet, skriver nyhetsbyrået NTB. Men reisende må regne med forsinkelser.

Bane Nor meldte om feilen rundt klokken 08.45 tirsdag morgen.

– Asker stasjon er åpnet for trafikk etter tidligere strømproblemer. Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skrev de i en melding da alt var i orden igjen.

I sommer kan det bli flere køer med reisende på togstasjonene. Men da er det planlagt at togene ikke skal gå. Det gjelder både Østfoldbanen, Drammensbanen og Sørlandsbanen, skriver Dagsavisen. Allerede i begynnelsen av juni starter jobbingen på toglinjer. Arbeidene varer til august.

Om lag 200.000 av Vys passasjerer vil få problemer. De må reise med buss i stedet. Vy vil bruke omtrent 500 busser hver dag i perioden med stengt jernbane. Det sier Gina Scholz i Vy til avisa. Hun er kommunikasjonssjef.

Bane Nor ber folk om å reise kollektivt og droppe bilen. Det gjelder spesielt siste uka i juli.

– Da er ferietida over for mange. Da arrangeres også fotballturneringen Norway Cup i Oslo. Det vil ha noe å si for trafikken, sier Kjell Bakken i Bane Nor.

Også Flytoget må bruke buss mellom Drammen og Asker i perioden. 35.000 av deres passasjerer må reise på en annen måte enn tog.

Siste utgave

På forsiden nå