Norge
Bildet viser ambulanser og politibiler i gata foran moskeen.

Mann pågrepet etter melding om skyting i moské

En mann med våpen ble pågrepet i moskeen al-Noor Islamic Centre lørdag. Den norske mannen ble overmannet av folk i moskeen.

Politiet holdt en pressekonferanse lørdag. En norsk mann i 20-årene er pågrepet. Mannen bodde i nærområdet.

Politiet jobber nå med å undersøke hva som har skjedd. De vet blant annet ikke om det har vært skutt inne eller utenfor moskeen.

En person er lettere skadd etter skyteepisoden i moskeen på Bærum, opplyser politiet. Politiet har kontroll på mannen som tok seg inn i moskeen.

– Mannen er siktet for drapsforsøk, sier Roar Hanssen i Oslo-politiet til avisa VG.

Politiet fant lørdag kveld en annen person død i Bærum. De tror det har sammenheng med angrepet i moskeen.

– Vi etterforsker saken som et mulig drap. Den døde kvinnen er en ung kvinne. Hun ble funnet i leiligheten hvor den pågrepne mannen bor, sa Rune Skjold i Oslo politidistrikt lørdag kveld.

Politiet sier at folk i moskeen fikk stanset mannen med skytevåpen. Politiet har kontroll på gjerningsmannen.  Foreløpig er han ikke avhørt.

– Et av våre medlemmer har blitt skutt av en hvit mann med hjelm og uniform, sier Irfan Mushtaq til Budstikka tidligere lørdag. Han er forstander i moskeen al-Noor Islamic Centre. Den ligger i Bærum i Akershus.

Mannen som overmannet gjerningspersonen er i 70-årene. Det skriver kanalen TV 2. Han har lettere skader. Han får behandling på sykehus. Politiet har pågrepet den de mener skjøt.

– En person utkledd i uniform med to hagle-lignende pistoler kom inn i moskeen. Han begynte å skyte rundt. Heldigvis klarte et av våre medlemmer å overmanne skytteren, sier Mushtaq til Aftenposten.

Det var bønn i moskeen klokken 15.30 lørdag. Den varte i cirka 15 minutter. Mellom fem og sju personer var med under bønnen, skriver Aftenposten.

– Det skal være en mann som er hvit i huden. Alt tyder på at det er en mann som er etnisk norsk, sa Per Ivar Iversen til kanalen NRK tidligere. Han er operasjonsleder i politiet.

Gjerningsmannen er i 20-årene, skriver TV 2.

Det er ingenting som tyder på at flere har vært med. Politiet sier til NRK at det er funnet flere våpen i moskeen.

Politiet meldte om skyteepisoden inne i moskeen klokken 16.42 lørdag ettermiddag.

Statsminister Erna Solberg er varslet om skytingen. Det sier statsministerens kontor til VG.

Politiet fikk den første meldingen om skytingen klokken 16.07. Da forsto de ikke alvoret. Operasjonsleder Iversen sier at personen som ringte inn snakket veldig dårlig norsk. Trusselen ble ikke vurdert som så høy.

Al-Noor Islamic Centre er et muslimsk trossamfunn. Det ble startet i 1983.

Søndag starter høytiden Id. Politiet har ikke fått noe meldinger om at lørdagens hendelse har noe med feiringen å gjøre. Politiet sier at de antar at det er trygt å gå i moskeen søndag.

Moskeen jobber til vanlig mye med å skape engasjement for samfunnet og for lokalsamfunnet.Det er to måneder siden moskeen ble gjort sikrere. Det er ikke lenger mulig å gå rett inn. Personen som skjøt, måtte først skyte seg inn gjennom en glassdør. Det melder kanalen TV 2.

Moskeen ligger i Ringeriksveien i Bærum i Akershus.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå