Norge

Vil sørge for sikker feiring av eid

I dag (søndag) kommer tusenvis av muslimer til moskeer i hele landet. Politiet sier de vil sørge for en sikker feiring av eid.

Feiringen av den muslimske høytiden eid skjer søndag. Alle politidistrikt skal sørge for å forebygge at noe skjer.

– Det finnes ingen trussel. Men dette er noe vi tar på alvor. Vi vil sørge for å ha god beredskap denne dagen, sier Knut Smedsrud i politiet i en pressemelding. Han er beredskaps-direktør.

Den økte sikkerheten skjer etter hendelsen lørdag. Da kom en mann inn og skjøt i en moské i Bærum. I moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum var noen få samlet for å be. Mannen ble overmannet inne i moskeen. En annen person er lettere skadd.

Politiet har funnet en ung kvinne drept i Bærum. Mannen er siktet for både drap og drapsforsøk. Før angrepet i moskeen hadde han skrevet mye på ulike nettforum. Da støttet han forskjellige terrorister, skriver flere medier.

Statsminister Erna Solberg sier at hun har medfølelse med dem som var i moskeen. Og alle andre som er berørt.

– I Norge skal det være trygt å gå i moskeen, i kirken og i andre gudsrom, sier Solberg i en uttalelse.

Alle politifolk i Oslo skal gå med våpen.

– Dette er for at alle som feirer skal være så trygge som mulig, sa politiinspektør Jan Eirik Thomassen. Politiet hadde en pressekonferanse lørdag kveld.

Også andre fra politiet vil ha våpen. Det gjelder dem som jobber med store arrangement eller der det er mye folk. Det sier Politidirektoratet i en pressemelding.

Thomassen i politiet sier at det er ventet å komme mange mennesker på feiringen av eid. Politiet snakker med de ulike moskeene etter skytingen.

Vanlige folk har også sagt at de ønsker å være vakter under feiringen.

Islamsk Råd Norge har blitt kontaktet av mellom 40 og 50 nordmenn. Det skriver organisasjonen på Facebook.

– Vi setter stor pris på dette. Vi ber de interesserte til å ta direkte kontakt med en moské i deres nærområde, skriver de.

Mer fra Norge

På forsiden nå