Norge
Bildet viser Erna Solberg som sitter i en stol.

Ingen løsning om bompenger

Statsministeren tok med Venstre og Kristelig Folkeparti på møte. De snakket mer om bompenger. Fremskrittspartiet ville ikke være med.

Møtet var hos statsminister Erna Solberg onsdag kveld. Det var trolig over i 22.30-tiden. Da kjørte to svarte biler fra stedet.

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad var trolig på møtet.

Grande kom til statsministeren i 20-tiden onsdag. Det er ukjent hva de snakket om.

Partiene i regjering har kranglet om bompenger i det siste. Spesielt Venstre og Fremskrittspartiet er uenige. Også om et forslag om kutt i bompengene som regjeringen har snakket om.

Erna Solberg reiste hjem tidligere enn planlagt fra et møte på Island. Det var for å rydde opp.

– Vi jobber hardt for å finne gode løsninger. De skal balansere alles ønsker og behov, sa statsministeren til pressen tidligere onsdag.

Hun ville ikke si hva som diskuteres.

Venstre har sagt nei til skissen om bompenge-politikken som finnes fra før. De har kommet med nye forslag til endringer. Partiet sier også at de vil fortsette å forhandle. Men Frp nekter å forhandle videre. De har diskutert forslaget med sitt landsstyre, og er fornøyde med det. Siv Jensen i Frp var heller ikke med på møtet onsdag.

– Venstre har hatt to måneder på seg. Vi ser oss fortsatt ferdige med forhandlingene, sa Jensen til nyhetsbyrået NTB onsdag.

Venstre-politikerne Abid Raja og Terje Breivik ville snakke mer. De sa at forhandlingene fortsetter. De hadde også en ny forslag til løsning, sa Raja til avisa VG.

Utfordringen er å sikre en løsning som er bra for klimaet. Og samtidig gjøre at bilistene betaler mindre i bompenger. Bompenger er et godt tiltak for å få bedre luft i de store byene, mener Venstre.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå