Norge
Bildet viser vindmøller i et naturlandskap.

Kommuner sier nei til vindkraft

Over tusen har svart om forslaget til NVEs plan for vindkraft. Alle kommunene i Vest-Agder og Aust-Agder sier nei.

De vil ikke ha utbygging av vindkraft. Det sier alle kommunene i Vest-Agder og Aust-Agder, skriver avisa Fædrelandsvennen. Kommunene har svart på en høring om vindkraft.

30. september er siste dag for å svare på høringen.

NVE har laget en plan for nasjonal ramme for vindkraft på land. Den viser hvilke områder NVE mener er mest egnet for en slik utbygging. Men mange er uenige.

Vindkraft vil være i konflikt med friluftsinteressene for folk, mener politikerne i Kristiansand, Søgne og Sogndalen. De foreslår i stedet å satse på utvikling av havvind.

I Kvinesdal mener politikerne at de har gitt nok areal til utbygging av vindkraft og annen utbygging av kraft. Politikerne i Hægebostad mener det må gjøres andre ting for klimaet i stedet.

NVE har pekt ut 13 områder. Direktoratet mener områdene er mest egnede for vindkraft på land i Norge. 98 kommuner har areal innenfor de 13 områdene. NVE mener 23 prosent av Sørlandet egner seg til utbygging av vindkraft.

– Jeg er noe overrasket over at motstanden har blitt så stor. Vi trenger å gjøre mer for å bedre vårt klima. Men jeg ser også naturligvis det negative vindkraft kan gjøre med vår natur, sier Stein Ytterdahl i Agder til Fædrelandsvennen. Ytterdahl er fylkesmann.

I Gjesdal angrer politikere på at de sa ja til utbygging av vindkraft for flere år siden.

Klar Tale har også skrevet om NVEs plan.

Mer fra Norge

På forsiden nå