Norge

Stortings-politiker straffes med fengsel

Stortings-representant Mazyar Keshvari er dømt til sju måneders fengsel. Han jukset med reiseregninger på Stortinget.

Politiker Mazyar Keshvari er dømt for bedrageri. Han straffes med sju måneders fengsel. Det har Nedre Romerike tingrett bestemt. Keshvari jukset med reiseregninger. Han er stortings-representant for Fremskrittspartiet (Frp).

Keshvari var siktet for å ha fått tilbake penger for reiser som var feil. Han lurte Stortingets administrasjon. Politikeren har innrømmet grovt bedrageri. Han fikk utbetalt totalt 450.000 kroner i slik reise-refusjon.

– Keshvari har fått en streng, men rettferdig dom. Den er på sju måneders fengsel, skriver advokat John Christian Elden i en sms til nyhetsbyrået NTB. Han er politikerens forsvarer.

Statsadvokaten ba om at straffen burde vært ett år og seks måneders fengsel.

– Keshvari er sterkt preget av den alvorlige og strenge dommen. Dommen går sterkt inn på ham. Samtidig ønsker han å gjøre opp for seg, skriver Elden.

Avisa Aftenposten avdekket jukset. Keshvari hadde over tid levert falske reiseregninger til Stortinget. Det skjedde mellom desember 2014 til oktober 2018. Det ble jukset 73 ganger. Keshavari har betalt tilbake pengene.

Keshvari har beklaget det han har gjort.

– Jeg har ikke vist meg tillit verdig, uttalte 38-åringen i retten.

Keshvari sa at han nå vil ta følgene av sine valg. Derfor har han trukket seg fra alle politiske jobber. Han har også meldt seg ut av Fremskrittspartiet.

– Dette er en av de mørkeste, tyngste og mest skambelagte dagene i liv er mitt. Men det er også en viss lettelse i det å kunne å gjøre opp for meg, sa Keshvari i retten.

Keshvari har vært sykmeldt siden oktober i fjor.

Det er uklart om Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. Og eventuelt når det kan skje. En representant på Stortinget har i utgangspunktet plikt til å sitte fram til neste valg.

Keshvari er også under etterforskning i en annen sak. Han ble pågrepet hjemme i februar. Han er siktet for grove trusler.

Han har ikke erkjent straffskyld i denne saken. Den etterforskes uavhengig av saken om juks med reiseregninger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

På forsiden nå