Norge

Arbeidsgivere er postive til innvandrer-kvinner

Arbeidsgivere sier de gjerne vil ansette innvandrer-kvinner. Men få søker på ledige jobber.

Likestillings-ombudet har spurt arbeidsgivere om deres mening. De har spurt dem hva de tenker om innvandrer-kvinner i arbeidslivet. De aller fleste mener at innvandrer-kvinner bidrar positivt til arbeidsmiljøet.

Og sju av ti har ingen problemer med religiøse plagg, som hijab. Det er dersom søkeren kan det som kreves i jobben. Det skriver avisa Vårt Land.

Problemet er at innvandrer-kvinner ikke søker på de ledige jobbene.

Det gjør derimot Halan Naser Husain. Hun ønsker seg veldig en jobb. Her kan du lese om hennes historie

Likestilling- og diskrimineringsombudet (LDO) presenterte undersøkelsen torsdag. Da holdt de sin årskonferanse.

Hanne Bjurstrøm er likestillingsombud. Vi må se på hvorfor disse kvinnene ikke søker jobber utenfor hjemmet. Mange ganger er det mennene som hindrer at kvinnene kan begynne å jobbe.

– Vi må kunne utfordre kjønnsroller og tradisjoner. Også blant innvandrer-familier, sier Bjurstrøm.

– Ikke ved å marsjere inn i familiene og fortelle de enkelte hva de skal gjøre. Men ved å lage virkemidler som treffer. Og ved å snakke med mennene. Kontantstøtten er det første vi bør fjerne, sier hun.

Kontantstøtte er pengestøtte til familier med barn på mellom ett og to år. Familiene får pengene dersom barnet ikke går fulltid i barnehage.

Noen arbeidsgivere setter strenge krav til språk. Det kan noen ganger være helt unødvendig, sier en ekspert til Klar Tale. Les hele saken her.

Siste utgave

På forsiden nå