Norge

Skal ha kjørt i timevis med offeret i bagasjerommet

De siktede skal ha kjørt i flere timer med Sigbjørn Sveli i bagasjerommet. Så dumpet de den døde kroppen, ifølge NRK.

Forrige mandag ble 44 år gamle Sigbjørn Sveli funnet død på Regestranden i Rogaland. Tre personer er siktet for å ha drept ham.

To av de siktede gikk av på feil togstasjon natt til mandag 9. desember. Da var de på tur for å besøke den tredje som er siktet i saken, ifølge kanalen NRK.

De skal ha møtt Sigbjørn Sveli på Varhaug stasjon i Rogaland. De skal ha overtalt ham til å kjøre dem til Vigrestad. Det ligger en mil lenger sør. Så skal de ha blitt uenige med Sveli om betaling for skyssen. Det skal ha skjedd på vei dit, eller da de kom fram.

De to siktede skal ha slått Sveli og kastet ham i bagasjerommet, ifølge NRK. Det var åpent fram mot kupeen.

Så skal de ha kjørt nordover. Da var muligens den tredje siktede med. Politiet tror han møtte de andre på en parkeringsplass ved Vigrestad stasjon.

De tre siktede er i 20-årene. De skal ha dumpet offeret på Regestranden tidlig mandag morgen. Det skal en av mennene ha fortalt i et avhør. De forsøkte å tenne på kroppen. Så kjørte de videre til Ølberg havn. Der dumpet de bilen i sjøen, har siktede forklart.

Sveli ble funnet død rundt klokka 16 9. desember.

De tre mennene er siktet for drap, eller for å ha hjulpet til med drap. Alle er varetekts-fengslet.

De to som fikk skyss med Sveli, har innrømmet selve drapet. Det skriver NRK. En av dem nekter straffskyld. Årsaken er at han mener han var utilregnelig. Den andre har ikke sagt om han mener han har straffskyld.

Personen de skulle besøke, nekter straffskyld.

Politiet etterlyser vitner etter drapet. De vil spesielt snakke med personer som var i nærheten av Vigrestad stasjon. Det er i tiden lokaltoget sørover kom til stasjonen natt til mandag 9. desember.

– Toget kom til Vigrestad stasjon klokka 0.41. Etter rutetabellen hadde toget oppsatt ankomst klokka 0.43. Siste stasjon før Vigrestad var Varhaug stasjon, sa Lars Ole Berge i en melding til pressen tirsdag. Han er påtaleansvarlig i Sørvest politidistrikt.

Politiet har fått inn omtrent 200 tips i saken. Det sa politiet mandag.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå