Norge

Nå kan du lese Klar Tale gratis

Korona-krisen gjør det viktigere enn noen gang at flest mulig skal få lettlest informasjon. Derfor blir Klar Tale digitalt gratis.

Klar Tale lar alle lese digital papiravis og klartale.no gratis. Årsaken er krisen som følge av viruset korona.

– Alt vi er vant til, har blitt snudd om på svært kort tid Det kommer stadig nye regler fra norske myndigheter om hva folk bør og skal gjøre. Da er det spesielt viktig å nå ut med saker om krisen som alle kan lese og forstå, sier Gøril Huse. Hun er redaktør i Klar Tale.

Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Språket og innholdet er tilpasset folk med lese- og skriveutfordringer. Stiftelsen Klar Tale gir ut avisen. Det er de som har bestemt at den digitale avisen skal være gratis under korona-krisen.

– Vi lar alt innholdet på klartale.no være åpent. Vi ønsker at mennesker med lese- og språkvansker skal få så god tilgang på viktig informasjon som mulig, sier stiftelsen Klar Tale torsdag.

Stiftelsen vil bestemme hvor lenge avisen skal være gratis.

Skoler, voksenopplæring, biblioteker og andre utdanningsinstitusjoner er nå stengt. Men disse stedene pleier å bruke Klar Tale mye.

Redaktør Huse sier at redaksjonen gjør det de kan for å nå alle som trenger avisen.

– Når skolene er stengt, blir det vanskelig å nå ut til de faste leserne av avisen. Vi håper vi nå når våre lesere som er hjemme, og nye som trenger oss, sier hun.

Redaksjonen merker at mange vil lese om korona. Mange tusen flere enn normalt har lest avisen de siste ukene.

Huse mener det viser at mange trenger å vite hva som skjer.

Klar Tale lager til vanlig også et pedagogisk opplegg for klasser som brukes mye, ukens oppgave, som er gratis. Redaksjonen vil fortsette med dette framover.

Siste utgave

På forsiden nå