Norge
Bildet viser statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie.

Regjeringen stenger skoler og barnehager til over påske

Vi må fortsette å kjempe, sa statsministeren tirsdag. Store deler av samfunnet må fortsatt holdes stengt.

Folk i Norge må fortsette å følge de strenge reglene fra 12. mars. Slik skal vi unngå at for mange blir smittet av korona-viruset. Det skal hjelpe helsevesenet vårt med å takle all sykdommen.

Det sa regjeringen på en presse-konferanse tirsdag.

– Målet er at hver smittet person bare skal smitte maksimalt én annen, sa Bent Høie. Han er helseminister.

Regjeringen ber oss fortsette å følge reglene fra 12. mars.

Skoler, barnehager, høyskoler og universiteter holdes stengt. Slik blir det til over påske, til og med 13. april. Reglene om karantene og isolasjon fortsetter. En smittet person skal isolere seg. Folk kan ikke dra på hyttene sine i andre kommuner.

Høie ber folk holde minst én meters avstand til andre på offentlige steder. Vi kan ikke samle flere enn fem personer på én gang. Familien er et unntak. Rådet gjelder heller folk som bor sammen.

Statsminister Erna Solberg var også på presse-konferansen. Hun sier at regjeringen vet for lite ennå. De vet ikke sikkert hvordan tiltakene har hjulpet.

– Det vil ta noen flere dager, sa hun.

Kampen mot viruset må fortsette. Vi kan ikke gi opp nå, sa hun videre. Regjeringen håper å vinne mot dette viruset over tid.

– Målet er å ta hverdagen vår tilbake, sa hun.

Det er ikke sikkert at regjeringens tiltak virker nok. Derfor skal sykehusene sørge for at de kan hjelpe flere. De skal trene opp folk og skaffe mer utstyr.

Mer fra Norge

På forsiden nå