Norge

Advarer mot å stenge Norge på ny

Det kan komme en ny bølge av smitte med korona. FHI-sjefen advarer mot å stenge Norge om igjen.

Nå er det få i Norge som er smittet av korona-viruset. Men smitten kan komme tilbake igjen. Det skrev Folkehelse-instituttet (FHI) i en rapport onsdag. De tror at flere vil bli smittet til høsten. Det kan skje samtidig som vi pleier å ha smitte med influensa. FHI tror det blir i oktober.

FHI skrev også at hvor mange som smittes, avhenger av hvor strenge tiltak mot smitte som settes i gang.

Men nå advarer direktøren i FHI mot å stenge Norge helt om igjen. Camilla Stoltenberg sier at skoler og barnehager kanskje ikke hadde trengt å stenge sist.

– Vi kunne fått samme virkning ved å holde åpent. Det er vår vurdering nå. Men med tiltak mot å hindre smitte, sier Stoltenberg til kanalen NRK.

Stenging av skoler og barnehager fikk store følger. FHI kom med råd til myndighetene da korona-viruset kom til Norge. Men da visste de mye mindre enn de gjør nå.

Stoltenberg advarer mot en ny nedstengning av landet. Selv om smittetallene øker igjen.

– Jeg tror det skal veldig mye til. Det er en sterk vilje hos alle til å finne noe som virker, og som er mer skånsomme. Det forutsetter at alle i Norge er engasjert i følge råd mot smitte, sier hun.

Epidemien i Norge spredde seg i midten av mars. 12. mars ble store deler av samfunnet stengt. Hensikten var å hindre spredning av smitte. Slik var korona-våren vi aldri glemmer.

Viruset er i ferd med å svekkes i Norge. Få nye blir smittet.Omtrent 0,7 prosent av befolkningen har trolig vært syke av viruset. De siste ukene har Norge åpnet samfunnet mer og mer. De yngste barna fikk først komme tilbake på skolen. 17.mai ble feiret uten barnetog. Seneste 15. juni åpner all idrett med begrenset kontakt for barn og unge.

Slik har utviklingen med korona-viruset vært i Norge.

Til sammen 8.309 personer er registrert smittet av korona-virus i Norge. Det viser foreløpige tall fra FHI. 18 flere er blitt smittet sist døgn.

I alt 41 personer får behandling på sykehus. De har covid-19-sykdom, som skyldes korona-viruset.

Til sammen 234 personer døde som følge av sykdommen. Tallene er fra onsdag, skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

På forsiden nå