Norge
Bildet viser en ferje i solnedgang.

Smittede reiste med danskeferja

Fire personer reiste med ferje fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand. De er smittet med korona.

Selskapet Color Line har fått varsel. Fire passasjerer på deres danskeferje har testet positivt for korona. Passasjerene var på to turer fra Hirtshals til Kristiansand. Alle fire er testet for smitte etter turen.

Den ene overfarten fra Hirtshals til Kristiansand var 30. juli med avgang klokken 12.15. Den andre var med samme skip. Reiseruten var om natten fra 29. juli til 30. juli med avreise klokken 20.45. Det skriver Folkehelse-instituttet i et brev til selskapet.

Begge turene var med skipet Super Speed 1.

De fire passasjerene var på forskjellige seilinger. En passasjer fra den første seilingen var smittet. Tre personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19.

– Det er liten risiko for at andre passasjerer kan ha blitt smittet på de to seilingene. Men vi ber alle følge med på egen helse. Ta kontakt med helsetjenesten dersom de føler seg syke, sier forsker Petter Elstrøm. Han jobber- ved Folkehelse-instituttet (FHI).

På den første seilingen kan folk på business class ha vært mer utsatt for smitte. Personer med sete i nærheten av den smittede passasjer blir kontaktet. De blir fulgt opp av kommunen der de bor.

FHI tror ikke de fire er smittet om bord på danskebåte. Men FHI kan ikke utelukke at personer på skipet kan ha blitt utsatt for smitte.

Elstrøm sier det er viktig at folk er oppmerksomme på symptomer på korona. Får du slike symptomer, må du kontakte lege.

Alle kontaktpersoner for reisende på seilingene vil bli kontaktet. Det skjer via sms og e-post. Det er Color Line som vil kontakte dem, skriver FHI. Dersom mannskap er smittet, vil det bli håndtert. Det sier FHI.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå