Norge
Bildet viser justisminister Monica Mæland. Folk bør ikke reise til utlandet dersom det ikke er strengt nødvendig, sa hun fredag.

Ber folk tenke seg om før handletur til Sverige

Regjeringen anbefaler ikke unødvendige reiser til utlandet. Det gjelder også handleturer til Sverige.

Fra lørdag blir det mulig å reise til seks regioner i Sverige uten karantene. Men justisminister Monica Mæland ber folk tenke seg nøye om før de drar på svenske-handel.

– Det er altså sånn at vi fortsatt anbefaler folk å unngå utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Det gjelder også reiser over grensen for å handle, sa hun på en pressekonferanse fredag.

Ministeren sa at det ikke finnes noen såkalt grønne soner. Men røde og gule. Det er på kartet over steder i verden med fare for smitte.

Mæland ba folk tenke over risikoen en tar ved å reise til utlandet.

Den siste tiden har mange unge arrangert private fester. Flere mener det er blitt mer festing. Og at det er som følge av at utesteder må stenge salget av alkohol ved midnatt. Forrige lørdag ble 27 personer lagt inn på sykehus i Oslo. De hadde blitt forgiftet av gassen kullos. Det var etter en ulovlig fest i en grotte. Flere har fått hjerneskade etter festen.

Justisministeren hadde en klar beskjed til de som planlegger å arrangere store fester. Eller som har tenkt seg på fest med mange folk denne helgen.

– Sånn vil vi ikke ha det. Vi kjenner alle smittevern-reglene. Og vi må lære oss at sånn kommer vi til å ha det over tid. Da må vi bruke sunn fornuft. Det går an å samles og ha det moro uten å sette andre i fare, sa hun.

Det er fortsatt ikke lov å samle mer enn 20 personer privat.

Mer fra Norge

På forsiden nå