Norge
Bildet viser en lege som sjekker øret til en jente. Legene kan gå ut i streik fra neste uke. Årsaken er brudd i meklingen om lønn.

Det kan bli lege-streik neste uke

Partene brøt meklingen om lønn for leger. Dermed kan det bli streik blant leger neste uke.

Neste uke kan det bli en stor streik blant leger over hele landet. Det er etter at partene brøt meklingen om lønn. Det er i lønnsoppgjøret for leger.

– Dette har vært en svært krevende mekling. Vi har strukket oss langt for å finne en mulig løsning. Men klarte dessverre ikke å bli enige med KS om et resultat, sier Marit Hermansen. Hun er president i Legeforeningen.

En streik kan gå ut over kommunale legevakter i hele landet. Den kan vare i flere uker. Arbeidstaker-organisasjonen Akademikerne har ennå ikke sagt hvor mange de vil ta ut i streik. Dermed kan en streik tidligst starte om fire dager.

Mer fra Norge

På forsiden nå