Norge
Moelv 20201003. 
To personer er funnet døde etter en brann i et næringsbygg i Moelv onsdag morgen. Lørdag holdt politiet vakt på stedet. 
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Siktet for drap etter brannen i Moelv

To døde etter en brann i Moelv. Nå er den ene siktet for drap på den andre.

To personer fra Gjøvik ble funnet døde etter brannen i Moelv 30 september. Politiet mistenker at noen satte på brannen. De etterforsker saken.

Nå er den ene personen som ble funnet død, siktet for å ha drept den andre. Personen som antagelig ble drept, ble meldt savnet fra Gjøvik tidligere.

Politiets hovedteori er at de står overfor et drap og et selvdrap.

Obduksjons-rapporten tyder på at den ene personen ikke døde som følge av brannen. Rapporten viser at personen hadde skader som ikke kan skyldes brann. Skadene kommer trolig fra noe annet. Det skriver politiet i en pressemelding.

Politiet mener drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv. De vil ikke kommentere hvor dette er.

Grunnen til at de sikter en død person, er fordi det var nødvendig for å undersøke videre. Det opplyser Innlandet politidisktrikt i en pressemelding.

– Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død, skriver de.

Begge de to som ble funnet døde i brannruinene, var bosatt i Gjøvik kommune. De to var bekjente. Politiet tror motivet kan ha noe å gjøre med en konflikt mellom dem. De sier det er for tidlig å gå nærmere inn på hva konflikten handlet om.

Tidligere har politiet sagt at det kan ha vært en eiendoms-tvist inne i bildet. Den ene personen skal ha solgt en eiendom på Reinsvoll på Toten, som den andre døde også skal ha vært interessert i. Dette skjedde uka før brannen, melder Oppland Arbeiderblad.

Det er fremdeles flere spørsmål i saken som mangler svar, sier politiet. De skal etterforske saken videre.

Noe av det politiet vil finne svar på, er hvordan brannen i næringsbygget startet. Politiet mistenker at det er snakk om flere steder hvor det har tatt fyr.

Det var ved 7-tiden onsdag 30. september at nødetatene fikk meldingen. Det brant kraftig i et næringsbygget i Moelv. Da sto en stor del av taket i flammer. Senere ble det funnet to døde personer i brannruinene.

Mer fra Norge

På forsiden nå