Norge

Bekymret for sårbare barn når det blir mer hjemmekontor

De som jobber med sårbare barn kan ikke ha hjemmekontor. Det mener barneombud Inga Bejer Engh. Hun etterlyser en klar plan for disse sektorene.

Fra torsdag 29. oktober blir det påbudt med hjemmekontor i Oslo. Det gjelder for dem som ikke fysisk må være på arbeidsplassen. Det har byrådet i Oslo bestemt.

Barneombudet frykter dette vil gå ut over sårbare barn og unge.

– Vi må ikke komme i samme situasjon som i vår. Da ble de fleste som arbeidet med barn i en sårbar situasjon, sendt på hjemmekontor, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Hun mener det er viktig at alle kommuner nå har på plass beredskaps-planer for nye utbrudd av korona. De bør også vurdere hvilke følger nye smittevern-tiltak vil ha for barn og unge.

Barneombudet påpeker at slike planer ikke har blitt nevnt i forbindelse med de nye tiltakene i Oslo. Men hun antar at planene er på plass og at de som jobber med sårbare barn ikke vil få beskjed om å jobbe hjemmefra.

– Jeg går ut fra at Oslo kommune nå har på plass planer for de sektorene som arbeider med barn i en sårbar situasjajson. Det gjelder blant annet barneverns-tjenesten og helse-stasjoner, sier Inga Bejer Engh.

Siste utgave

På forsiden nå