Norge
Oslo 20201202. 
Statsminister Erna Solberg under pressekonferanse om koronasituasjonen og julefeiring. På pressekonferansen deltar også kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og helse- og omsorgsminister Bent Høie, Helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.
Foto: Jil Yngland / NTB

Du kan ha ti gjester på julaften

Rådet om maks fem gjester gjelder til over nyttår. Men i jula kommer to unntak. På to dager kan du invitere inntil ti personer i selskap.

– Julen er jo en tid for nærhet, ikke avstand. Vi vil at alle skal få feire jul med så mange som mulig av de man ønsker rundt seg. Det fortjener vi, ikke minst i år. Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag.

Hun sier regjeringen er bekymret for at jule-feiringen skal føre til mer smitte i samfunnet. Derfor må vi fortsette med smittevern-reglene som gjelder nå, også i jula.

Men for at folk skal få feire jul og nyttår litt mer som normalt, lempes det litt på noen tiltak. Regjeringen sier vi bør ha maks fem gjester til over nyttår.

– Men på to av dagene i jula, kan du ha inntil ti gjester. Det gjelder hvis det er mulig å holde en meters avstand gjennom hele selskapet, sier Solberg.

Hun sier også at vi bør møte minst mulig folk gjennom advent og jula. Disse anbefalingene gjelder for hele landet.

– Vi ønsker ikke å starte det nye året med mer smitte og strengere regler, sier hun.

Solberg sier at disse anbefalingene gjelder for hele landet. Hun minner om at kommuner som har mye smitte, kan ha strengere regler og tiltak.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå