Norge
Bildet viser snøvær i Tromsø.

Regn og snø til helgen

Det blir regn og snø i store deler av landet denne helgen.

Våren er her og vi har fått kjenne på varmt vær. Men til helgen er det meldt regn flere steder i landet. I Nord-Norge er det meldt snø.

I Troms og Finnmark blir det minusgrader og snø både lørdag og søndag. I Nordland blir det sludd. Værmelderen Yr varsler 4-5 centimeter snø i Finnmark. Det gjelder både lørdag kveld og søndag formiddag. Så skal det slutte å snø.

– Det er ganske vanlig at det snør i Nord-Norge på denne tiden av året. Vi får håpe snøen blir bort før 1. juni. I fjor ble den liggende til da. Det sier Rannveig Eikill. Hun er meteorolog i Meteorologisk institutt.

I Midt-Norge blir det regn i helgen. Både i Møre og Romsdal og i Trøndelag vil det regne. Særlig på fredag. I Molde kan det bli opp mot 15 grader.

Også på Vestlandet vil det regne, forteller Eikill.

– Det kan bli litt opphold tidlig på søndag. Men utenom det vil det regne en del. Det blir spesielt mye regn søndag kveld. Det vil fortsette å regne også neste uke, sier hun.

I Bergen kan sola titte fram både fredag og lørdag. Men det vil regne mye både søndag og mandag. Det samme gjelder for Stavanger-området.

Også i Oslo skal det regne kraftig søndag og mandag. Der kan det bli opphold lørdag formiddag.

Mer fra Norge

På forsiden nå