Norge
Bildet viser en helsearbeider som tar ut en dose korona-vaksine

Norge har satt over to millioner vaksinedoser

Over to millioner doser med korona-vaksine er satt i landet. Over 500.000 er fullvaksinert.

Natt til onsdag kunne vi telle over to millioner doser av korona-vaksine satt i Norge. Det er nå satt 2.019.546, viser tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

1.503.794 personer har fått første dose. 515.752 personer har fått sin andre dose med vaksine.

Framover vil det komme enda flere vaksiner til Norge. Da vil tempoet på vaksineringen gå fortere. Og åpningen av samfunnet kan fortsette. Det sier helseminister Bent Høie.

– Jeg vil si tusen takk til alle dem som står på ute i kommunene. Jeg er veldig glad for at vaksineringen fortsetter i godt tempo, sier Høie til nyhetsbyrået NTB.

I Norge bruker vi vaksiner produsert av Moderna og Pfizer og Biontech. Det er usikkert om vi kommer til å bruke AstraZeneca- og Janssen-vaksinene. 

Det siste døgnet ble det oppdaget 473 nye smittede i Norge. Det er 11 mindre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt oppdaget 437 smittede per dag. Snittet i forrige uke var 392. Det vil si at smitten øker.

I Oslo synker smitten. Det siste døgnet ble det oppdaget 86 nye smittede der. Det er 15 færre enn snittet i forrige uke.

Natt til onsdag var det tatt 5,2 millioner korona-tester her i landet. Til sammen har 117.495 personer testet positivt.

Tirsdag var 114 korona-pasienter innlagt på sykehus. Det var tre færre enn dagen før. Til sammen er 767 korona-smittede personer døde i Norge.

Mer fra Norge

På forsiden nå