Norge

Vil gi 14 år i fengsel for Prinsdal-drapet

Aktor mener mannen som drepte Halil Kara i fjor, må dømmes til 14 års fengsel.

Norge — Mannen som er tiltalt for å ha drept Halil Kara, kan få 14 år i fengsel. Tirsdag ba aktor om at han og mannen som leverte pistolen, skal få samme straff. Til sammen er fem personer tiltalt i saken.

Personen som medvirket til drapet, har aktor bedt om at får åtte års fengsel. I tillegg er to personer tiltalt for å ha hjulpet drapstiltalte med å rømme fra landet. Aktor ber om at de får seks og ni måneder i fengsel.

Halil Kara ble skutt og drept i fjor. Det skjedde utenfor Prinsdal Grill i Oslo. En 21 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Kara. Tiltalte har innrømmet å ha skutt ham. Han har beskrevet hendelsen i detalj.

Irlin Irgens er statsadvokat. Hun er aktor i rettssaken.

– Dette drapet virker som en ren henrettelse, sier hun.

Motivet for drapet er en konflikt mellom kriminelle miljøer på Holmlia og Mortensrud i Oslo. Aktor sier at det er flere ting som kan forklare at Kara ble drept. Flere ting som også kan vise at tiltalte ikke var alene om drapet. Tiltalte har forklart at det kun var han som gikk til angrep mot Kara og vennene.

21-åringen nekter straffskyld. Han mener han ikke visste at våpenet var ladd. Våpenet ville han bruke for å skremme Kara, har han forklart.

Aktor mener dette er høres lite troverdig ut. Hun mener det er absurd at han skal ha konfrontert fire personer med et våpen uten skudd.

– Retten kan utelukke at han ville gått inn i denne situasjonen uten patroner i våpenet, sier hun.

Skuddet traff Halil Kara i tinningen. Det ble skutt mindre enn 30 cm fra hodet hans. Han ble erklært død i ambulansen kort tid etter.

Irgens mener at informasjonen som har kommet fram i saken, tyder på at tiltalte mente å drepe Kara.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå