Norge
Utstyr for koronatesting. Foto: Jil Yngland / NTB / NPK

Flere smittede etter fest

25 personer er smittet med korona etter fest i Gran kommune. Og 22 smittede personer ble oppdaget på reise i forrige uke.

Smitten er nå litt mindre enn de forrige ukene. Likevel er det fortsatt lurt å følge rådene for smittevern. Spesielt når det samles mange på samme sted. Som på fest eller på reise.

Totalt 25 ungdommer er smittet av korona-viruset etter fester i Gran forrige helg.

Sju nye smittede er oppdaget i Gran kommune. To er oppdaget i Jevnaker kommune. Men de er knyttet til festene i Gran. Fire nye nærkontakter er satt i karantene, melder Gran kommune på sine nettsider.

I forrige uke ble det oppdaget 22 personer med korona-smitte på reise. De var passasjerer på fly, skip eller buss.

Folkehelse-instituttets (FHI) melder at 17 smittede personer ble oppdaget på fly. Ni av flyene kom fra utlandet. Alle landet på Gardermoen. Flyene kom fra Malaga, København, Frankfurt, Barcelona, Paris, Gdansk og Amsterdam.

Det siste døgnet er det oppdaget 97 nye smittede i Norge. Det er ni flere enn samme dag i forrige uke. Gjennomsnittet de siste sju dagene er 178 nye smittede per døgn. For sju dager siden var snittet 190. Det betyr at det er mindre smitte nå.

I Oslo ble det oppdaget 16 nye smittede det siste døgnet. Det er elleve mindre enn snitte de sju siste dagene. Det er mest smitte i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Nordstrand. Det er minst smitte i bydelen Alna.

Til nå har mer enn tre millioner nordmenn fått første dose av korona-vaksinen. Mer enn 1,5 millioner er fullvaksinert.

Til sammen har 796 personer dødd med korona-smitte i Norge.Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå